Tuesday, March 16

SILAT Tournament

MRSM Gemencheh, Negeri Sembilan
1 - 5 March 2010

20 orang ikut serta dalam tournament ni termasuklah aku :) well, camna nak cerita ek. experience masa kat sana sangatsangat best! eventhough banyak benda and masalah yang timbul, kitorang masih dapat teruskan. thanks a million to Abg Wan ( coach ), Abg Din ( pembantu coach and penceria suasana ), Abg Alif Farhad ( senior'09 ). tak lupa juga thanks to Cikgu Siti and Cikgu Mus ( haha ). barulah aku faham maksud satu gayung dan semangatnya. pertalian antara ahli2 gayung sendiri sgt rapat, tak kisah la gayung jenis apa pun. semua MRSM dapat bersatu. yg pling menarik perhatian aku adalah cheer. Abg Alif la yg ajar kitorang while Abg Din sbg conductor. dan satu lagi, Magic MRSM Taiping. org yg nak lawan tuh kena duduk kat tengah2 then kitorang cheer ramai2. setiap kali wat magic tuh, aku akan tengok muka setiap orang especially him. semua jadi bersemangat dan happy tetiba. pengalaman jatuh longkang waktu first night pun takkan aku lupa. dah la jatuh depan budak hensem. malu gilaaa. banyak benda best yg jadi kat sana. yg aku tak pernah sangka. dari tak pernah bercakap, kitorang jadi rapat macam adik-bradik. siap boleh main baling2 batu, bergurau senda sesama ahli gayung, berkenalan dengan budak mrsm lain. aku sempat minat sorang budak SO nih, tapi tak taw mrsm mana. orangnya tinggi lampai, kurus, berkulit coklat biasa, dan yang paling penting, mata dia tajam. mata yg wat aku tertarik nak tengok dia. semua ni memang takkan pernah aku lupa.

Alhamdulillah, MRSM Taiping menang johan keseluruhan dengan mata berapa pn aku tak taw. plus dengan piala johan bagi kategori seni. 2 medal emas dari aziz ( solo putera ) dan fatin aka samseng ( solo puteri ). 2 medal perak dari twins, adik kakak, Natrah dan Naqiah ( silat olahraga ) dan 2 medal gangsa dari kemey n saffuan aka yuda n johny ( tempur putera ).

Aku, Sarah, Jannah and Fadhlin masuk dalam kategori Massal Puteri. Malangnya, kitorang tak sempat masuk final pun. kata orang, kitorang sepatutnya dapat masuk final tapi ada ketidakadilan yg berlaku. takkisahla suma tu dah lepas. lagipun, aku yg rosakkan semuanya.

Yang penting lepas habis je semua ni, semua orang menangis. dapat jugak aku saksikan tough guys menangis. hehe. aku perasan, dalam banyak2 orang, mata dia yg paling merah. dia menangis paling teruk weh. gelihati aku bila ingat balik. pengalaman ni berharga gilaa bagi aku. bukan senang nak tengok boys nangis. even coach kitorang pun nangis. terlalu banyak dugaan yg kitorang hadapi sebelum pergi game tuh. tak pernah sangka nak menang. bila  balik mrsm, masing2 jadi rapat. org yg tak pegi rasa cam pelik je kat kitorang tapi takkisah semua tu sebab hanya kitorang yg tahu apa yg jadi.



note : seriously, aku jadi sayang gila kat silat and ahli2nya :)

hari koQ


can't believe that i jumped and stepped on broken glasses masa buat demo silat hari kokurikulum hari tu. at first, nervous gilababeng ah. our coach asked all of us to pray. when it came to my turn, i was nearly won't do it. i stood on the chairs, read bismillahitawakkaltu'alallah then kaboom! jumped on the glasses. i couldn't feel my feet, didn't mean that i injured. i just couldn't believe that i was stepping on the broken glasses but felt nothing. it was awesome!