Friday, December 31

outing

29th of December 2010
With my besties :)









Main bowling 2 games sambil merepek sambil usha awek sambil flirt dengan boifren orang sambil minum cola dengan 100plus sambil ambik gambar sambil gosipbicara sambil ooh ahh bila bola masuk longkang sambil tepuk tangan sambil macam macam lagila dan...sambil gelak tawa ria

seronokgila
That's How We Do It Each Time

Friday, December 24

TakNak


Say TAKNAK rokok!

Aku tak suka perokok.
Aku sure kau pun tak sukakan perokok kecualilah kalau kau sendiri pun merokok. So, marilah sama2 kita anti-rokok. Jangan lak anti-perokok. Cuma bila diorang merokok tu, kita lari la.
 Kalau orang merokok kat depan ke belakang ke kanan ke kiri ke pendek kata dekat2 kita la, apa kita nak buat ek nak bagi orang tu stop?
Kalau aku, first skali aku akan tutup hidung. Then buat bunyi tak selesa, bak kata mak aku "uh-ah-uh-ah" sebab bau asap rokok tu. Kalau orang tu tak lari or stop smoking atau memang tak sedaq kot, cakap kat dia "maaflah encik/cik, saya ada asthma."Tipu sunat tak pa kot nowh? Takpun kalau nak senang, blah ja dari situ sambil jeling2 orang tu. Tapi nanti dia fikir apa plak kan. Yang paling best skali kalau semua pakat2 buat macam video ni. TERBAIK punyalah wa cakap lu.


Aku buat post pasal rokok ni bukan sebab apa, sebab satu-satunya abang aku gak. Sebelum ni tak penah lak  nampak dia merokok, tuptup bila balik cuti after raya hari tu aku nampak dia pegang batang rokok. Maunya tak hot. Waktu tu dia ambik aku dari library naik moto, aku cakap kalau dia tak stop la la tu (sekarang) gak, aku tak mau naik moto. Seram gak kalau dia tinggal ja aku kat situ. Tapi selamat la dia baik waktu tu. Rokok   yang baru tak sampai suku dia hisap tu, dia buang kat tepi tu. Yang geramnya, sempat lagi dia tolak kepala aku waktu pakai helmet. Kurang asam punya abang! Aku pun lebih kurang ja. Ngeh3~ Setiap kali nampak dia pegang rokok, aku tolak kepala dia. Hoho Merry Christmas! bukan nak kurang ajar, cuma nak mengajar. Aku tak mau mati cepat sebab rokok. Sebab tu la aku buat macam tu, nak menyelamatkan nyawa la konon. Haha.

Bila tanya budak-budak laki yang merokok, "Awat hang merokok?" selalunya depa jawab "Baru jantan beb!" 
Kepalahotakhangjantan, habeh jantan semua kena merokok arr? Aku cukup pantang dengaq jawapan tu. 
Apa kena mengena jantan dengan rokok ?

Kalau hebat sangat, try macam ni :-


Tuesday, December 21

damonfillups



captured this from my tagged
This boy is awesome, isn't he?
and.. he's cute too lol
just look at his piercing, OMG it's sooo cool!

so,what do you think about his statement,girls?

Sunday, December 19

stephen

i love this guy
i mean, i admire him
he doesn't even know my existence 
still, i admire him
not this guy
the guy with this photo as his primary photo 

Saturday, December 18

bieber fever

this is special credits to ROSLAN MOHD
for clicking on the LIKE button on my status
he-hell-o I'm free to do what I want, remember?
not that I'm promoting my blog, just to tell them I have changed my URL
it has nothing to do with you

DON'T MESS WITH ME

free+dom

FREEDOM
spread your wings
and   f  l  y   free
like     an       eagle 


 after 11 years of studying with the cool uniforms
finally we're free from the mount of homeworks
from the rules on the discipline board
from the nerdy thought of secondary school kids
from all sorts of thingy we had 


yeah, i am now free
i repeat free
and,again free!


don't mess up with me

ooh la la

SPM?
it has been a week since the last paper


ok guys, ni gred baru SPM

korang kat tahap mana?mesti yang atas2 kannn
i dont expect result yang gempak gilagila
my target for now cuma 7A
include A+ A A-
2 lagi insyaallah bukan G or E or D

Bahasa Melayu amazing
Bahasa Inggeris awesome
Pendidikan Islam quite good
Mathematics not bad
Sejarah better than before
Additional Mathematics answered all Q
Chemistry like hell
Physics just okay
Biology whatthehell

hatyai mali

we went to hatyai on tuesday
here's some pictures there :

  a cup of teh tarik which worth 27baht
mahal gila

songkhla beach
belakang tu ada patung duyung tak pakai baju 

little of art
stranded seashells

jersi adidas size M
bought at market in hatyai

girly bag
my mom bought this one for me

oh, tak lupa! i chose a black babymilo shorts tapi my dad yg bayar.. ngeh2~
and cute pijama with bunny faces on it

the trip was enjoyable but i was hoping it is more than just 2days 1night in hatyai
indeed, i want to go to somewhere where i can swim and spend a whole evening just enjoying myself in water
for example, krabi, pulau tioman, pangkor, and so on...
wish i can go to Pulau Sipadan someday

:)

Thursday, September 16

balik maktab hari ni [last kot]

hari ni last kot ada perkataan:
BALIK MAKTAB
esok bermulalah pengembaraan aku skali lagi as student
sorry tak update masa raya hari tu
malassangat
I currently addicted to chatbox
chat dengan strangers
making stories

Thursday, September 9

mom knows the best

hari ni aku bangun dgn muka masam mencuka
rasa macam nak bunuh orang pun ada
yalah, maunya tak
dah la tak tidoq semalaman, waktu abah gerak utk soq pun aku buat2 tidoq ja
pagi ni kena kejut macam nak runtuh rumah
 plus kena kejut ngn adik aku plak tuh
aku dah la pantang ngn dia hishhhh 
dahla tu baru pukul 9 lagiii kott
9 pagi wehh
tension gilaa
after mandi, pi blkg
sumpah aku cakap kalau kak aku bagi arahan, dont even dream me to do thatt
waktu macam ni, mak sorang ja yg boleh suruh aku wat qeja
yang lain, lantak pi lah
sebab takmau dengaq leteran sesapa aku buat qeja tanpa disuruh



 

Monday, September 6

salam ramadhan

Salam Ramadhan al-Mubarak

Ramadhan kali ni cukup bermakna bagi hamba Allah ini. Banyak yang aku pelajari tahun ni. Aku cuba berubah sedikit demi sedikit dari satu ke satu masa. Mungkin bukan semua benda dapat diubah tapi sekurang-kurangnya perubahan dapat dilakukan. Aku belajar untuk menghargai masa pada bulan yang penuh dengan rahmat Allah kali ni. Bila balik rumah, baru aku sedar yang komuniti di luar dan dalam maktab is totally different. Aku jadi pemerhati sementara, aku observe orang dalam masyarakatku. Syukur sangat sebab aku dihantar ke MRSM Taiping. InsyaAllah banyak benda yang aku belajar dari sana dan aku cuba manfaatkannya kat rumah. 
Seriously, aku rindu bunyi speaker waktu subuh kat wing aku. Bunyi suara Aziz melaungkan azan . Bunyi nasyid2 yang dipasang sebab nak kejutkan orang untuk pergi solat subuh kat surau.Pelikkan? Aku rasa selamat begitu. Sekurang-kurangnya aku takkan terlepas subuh kalau macam tu. 

Berkenaan Lailatul Qadr, aku mungkin dah terlepas. Rugi sangat. Lagipun, aku terpaksa tinggal beberapa malam. Tapi Alhamdulillah, tahun ni berbeza dengan tahun-tahun yang lain. Tinggal lagi 5 juzuk untuk aku khatam al_quran. Solat terawih pun kurang dari 10 kali tak pergi. Walaupun tak cukup bagus, tapi tahun ni agak baik kalau dibandingkan dengan tahun-tahun sebelum ni. 


Ramadhan cukup menarik! Jangan lepaskan peluang! 

Sunday, August 8

ladies night!



the theme is fairy tales 
colour theme : white and pink

Friday, August 6

futsal

sungguh tak disangka
tadi penutupan activity week
girls of class 511 dapat hamper
sebab kitorang menang futsal 4 kali berturut2
wuhuu~
best gilarr
aku main as defender saja kot
tapi terbukti yang kami tak kurang hebatnya dari boys kan
oh yeah 
=)

Wednesday, August 4

taman tasik taiping

video 

HOXCO buat activity kat taman tasik taiping
actually tu activity homeroom tapi sebab semangat assabiah kitorang yang agak kuat,
it became a class activity
kitorang duduk dalam bulatan besar 
had our sandwiches and air oren yang dah tak sejuk
then, bosan sangat
the boys started to play cards
girls pulak taktahu nak buat apa
so kitorang main ice-water
seriously best!
lari macam kena kejar anjing gila pun ada =p
then kena balik dah
otw balik tu, kitorang nampak every class tengah main TUJU KASUT
erkk, tiru ke weh?
sampai je maktab, ramai2 duduk bersembang kat foyer
masingmasing kurang puas hati dengan apa yang jadi
masa kami main, kena tegur
tapi bila orang lain tiru [siap lebihlebih dari kami]
takda pulak yang nak marah
haih, panas nih
bukan nak bangga la tapi
class 11 macam trend setter la pulak
no matter what
asalkan semua bahagia, biar jelah apa nak buat pun

gambar ni lepas penat main ice water

MOCK Interview



MOCK Interview dah lepas

fuhh~ lega gilagila lah

i didn't prepare pun actually

padan muka kau haha

PANEL 14 GROUP 2 NUMBER 2

firstly, masuk2 tu i saw sir syidi and teacher mazida kot kalau tak silap

then bagi resume and folder kat diorang

tcher cakap have a seat so duduk while cakap thanks

1st question is:

WHAT DO YOU THINK ABOUT OUR CURRENT PRINCIPAL???

i was like WHATHAHELL?dah la tak prepare,

then kena pulak quest yang unexpected macam tu

i thought i have to introduce myself first

then i started to talk blablabla

they asked me about my ambition

WHAT DO AN ELECTRICAL ENGINEER ACTUALLY DO?

hahh,mati lah aku. 

not that i didn't study but i forgot my points

almaklumlah nervous sangat kut

by the time for group interview

Alhamdulillah i managed to say something in my opinion

fazmir helped me a lot, thanks to him

sadly, no one was supporting me to get the scholarship

maybe because of my lack of confidence

so i have to back up myself

lastly, the interviewers comment about us

i have a good posture BUT

i didn't deliver my points very clearly

[seriously i takda point pun]

next time i have to be very careful and well-prepared

thanks to MRSM for giving me this opportunity to test myself

i really unsatisfied with my performance 
so i'll try my best to improve everything that shouldn't had happened just now


Tuesday, August 3

Activity Week!

i had so much fun since the first day of activity week
we had human-chess by PPSP. I didn't move even one step. Haha
my class was the first class that lose! 
then, the boys invited us,girls to join them in playing tuju kasut
never thought they would be so nice to us -_-"
we used hisyami's sandals to play so he had to play with his bare foot
we played and had so much fun!
as expected, the girls lose and the boys won [15-5]
then movie screening at Dewan Seri Larut by BWPs. The movie was Toy Story 3
i didn't watch it until the end cause my dad and mom came to maktab
the brought my needs and my certificates
at night, we had to watch Bahas [502 vs 515] 515 won!

it was a great time i spent with my classmates, they showed that they love us  =)

doughnuts and movies


I went outing with my BITARA's Friends to celebrate our success in making the BITARA mag.
we had lunch at Kenny Rogers Roaster
. A set of chicken whatever the name is was more than enough to fill up my tummy.
the meal is quite okay but not my favourite choice
nevertheless, i had precious last time with them.



finish eating, afiq and epul invited me and taeshow to watch movie with them.
at first, i didn't really want to go cause the earliest movie start at 4.30 pm 
so we must finish after 6.30, that is after the outing time ended
i told afiq if he willing to pay for my ticket then i'll go with them
surprisingly he agreed! so i have to follow them
besides, it has been awhile since the last time i watch movie
we watched the sorcerer's apprentice
the movie was very interesting! and full of magical and physics too!
after the movie, we went to nash bakery
i bought the two donuts -tiramisu and butter&choc-
then we rushed to the taxi place at tesco
finally we reached maktab at 6.50pm
i'm glad that we're passed from wardens 
=p

Thursday, July 29

pre-trial or pre-tire?

Exam pre-trial baru ja selesai tadi. Hari ni Physics, 3 paper berturut-turut. Tidak perlu komen kot tahap kesukarannya -_-" Trial dah dekat, study satu benda pun tak start lagi. Oh no! matilah aku. Macam mana ni? Makin exam dekat, makin banyak permainan. Inikah dugaan? Seperti sebelumnya, ada saja yang jadi cabaran. bencibenci. Perasaan nak main membuak-buak dalam diri. Aku kena sabar. Sabar. Tak lama lagi aku boleh enjoy. Tinggal lagi tak sampai 4 bulan, lepas tu aku bebas sendiri. Takdak orang nak kacau lagi.Takdak orang boleh halang kau lagi.  Nak terbang macam burung, nak berenang macam ikan jerung, nak daki semua gunung, nak buat apa pun boleh. Masa tu aku dah bebas. Aku bebas untuk buat apa yang aku suka. Tapi sekarang ni aku kena adapt dengan penjara ni. Untuk sementara saja. Untuk kesenangan aku jugak.
                                                       
It's time to struggle. No more playing. No more gaming. No more dreaming. And the most important is no more LOVING!!

Friday, July 23

exam exam exam

exam mOde!

pre-trial result for sure will be sucks!
trial is in a month,
 pray for my success, please -____-"


ps: awan, stay away from me!

Wednesday, June 9

Friendship Night by PRS

It was an awesome, gorgeous, famous, fabulous night! I was very happy but a little exhausted. Everyone wear their best dress so do I. I wore my baju kurung pahang that my mom bought for me last hols. I went out to buy shoes and stuff for tonight but ended up buying a bag and blinglishious bracelet. For the first time, I put make-up on my face. I love everything except for the tiredness. I love my outfits and everyone love theirs. That's enough to make us feel glamorous. I took photograph with everyone except him. After the event, he disappeared and I had no idea where he was. 
 Thanks to Nabilfikri and PRS members for organising this wonderful event. Seriously, I felt  like I was in a celebrity event. The theme Hikayat 1001 is definitely great!

Sunday, April 18

cuti sebentar



sudah lama tak mengupdatekan blog nih. actually banyak sangat cerita yang terpendam dalam hati nih. kalau hati boleh taip,kan best? hmm, nak start dengan apa ya? oh ya, tadi pergi lepak dekat PPAK (library la ngok) atau sinonimnya study [konon2]. tak plan pon nak pegi tapi my little bro lah yang nak sangat pergi. ajak punya ajak, fine aku pegi ja la. besides kalau stay kat rumah pun, bukan buat apa. nak study lagi la hampeh. asyik berkepit dengan laptop ja. sampai sana, aku duduk kat bawah dengan nabil. duduk sekejap, rasa macam tak kena. yalah, duduk di kerusi dan meja untuk budak 6 tahun. then, aku naik atas. ehh, macam kenal mamat sorang nih. rozaidi rupanya. dengan tidak semena-menanya aku jalan straight sampai hujung. cari tempat sejauh mungkin. lepas duduk membelakangkan dia, aku baru terfikir " hari jumaat lepas, akifrezal balik sekali dengan dia. so, mesti dia pun... " aku pusing belakang. OMG! bukan setakat akifrezal, budak kelas 10 pun ada sekali. halamakk! mati la aku. fikir-fikir balik, buat bodoh saja lah maybe diorang tak perasan aku kott. waktu lunch, aku turun bawak nabil pergi mcd. terserempak pian. aku sengih macam kerang busuk sebab cuak. stylo jugak pian ni ek. patut lah liyana asyik cerita pasal dia. terlalu lapar punya pasal, terpaksa la aku belikan nabil mcflurry dulu. then baru family aku sampai. makan makan sampai kenyang. mak bawak aku pergi beli baju kurung sebab baju kurung aku untuk pergi prep ada 6 pasang ja, aku baru sedar haritu. beli 2 pasang, murah gila baju first lady. tak habes RM50 yang abah kasi. then abah pegi beli kasut, aku mintak nak pegi library balik. balik ke library, aku mula lah acara pembacaan buku [konon] selak buku, ada nota. hmm, nota cinta kah? haha. aku macam nak gelak bagi satu library dengar ja masa tu. ada orang letak note " col sy? " dan dinyatakan lah nombor handphone nya yang tak laku itu : 012506529# nah amik lah, free of charge =) apa punya orang lah. ingat zaman kuno kah? haha pelik pelik. aku tak tau siapa empunya note tu, tapi adala syakwasangka kat sorang mamat unknown ni. aku letakkan note tu kat tepi meja. kalau ikutkan, nak koyak ja tapi kan kita tak boleh buang sampah kat tempat awam. tup tup ada figure yang macam kenal saja. orangnya tinggi, kulit putih, berkaca mata, pakaian pun segak [not bad]. usha la kejap, mir aqeel lah si pasangan gay haziq hussaini. hoho. secara involuntary nya mulut aku terpanggil "mir!" ops, dia dengarlah weh. cuak. aku buat buat tak tau. setelah beberapa ketika, haziq datang dengan mengejutnya dan bertanya " ada kamera tak? " aku tunjukkan fon aku, dia terus ambik dan pergi kat tepi tingkap. taktau lah apa yang dia nak snap. dan datang semula kat aku dengan muka hampa sebab tak reti guna kamera fon tuh. haziq--haziq. haih. masa keluar depan gate library, ternampak akifrezal nak masuk dalam kereta. seraya mulut aku memanggil " akif! akif! " dia berpaling " ehh, apple! " lalu senyum. aku pun senyum lah. kawan kawannya dalam keta semua pusing tengok aku. adess, aku nak tegur akif ja tadi. taksangka yang lain pun ada. dengan niat nak sembunyikan muka, aku pusing belakang lalu ternampak dua tiga orang girls usha aku. aku agak diorang tengah usha akif beserta speknya yang menarik tadi. lepas menyeberang jalan, aku tengok kereta tadi. fuh, mujur akif yang duduk bahagian tepi. aku lambai tangan dan akif pun lambai jugak sambil tersengih menampakkan braces pinknya.


info gambars :
1. diambil lepas balik tadi
2. nabil di mcD
3. nota atas buku history
4. akifrezal aku nabilfikri [last year punya]

aku pun tak tau kenapa aku skema sangat nih. mybe tengah buat latihan bahasa sebab esoklusa exam kot.

Tuesday, March 16

SILAT Tournament

MRSM Gemencheh, Negeri Sembilan
1 - 5 March 2010

20 orang ikut serta dalam tournament ni termasuklah aku :) well, camna nak cerita ek. experience masa kat sana sangatsangat best! eventhough banyak benda and masalah yang timbul, kitorang masih dapat teruskan. thanks a million to Abg Wan ( coach ), Abg Din ( pembantu coach and penceria suasana ), Abg Alif Farhad ( senior'09 ). tak lupa juga thanks to Cikgu Siti and Cikgu Mus ( haha ). barulah aku faham maksud satu gayung dan semangatnya. pertalian antara ahli2 gayung sendiri sgt rapat, tak kisah la gayung jenis apa pun. semua MRSM dapat bersatu. yg pling menarik perhatian aku adalah cheer. Abg Alif la yg ajar kitorang while Abg Din sbg conductor. dan satu lagi, Magic MRSM Taiping. org yg nak lawan tuh kena duduk kat tengah2 then kitorang cheer ramai2. setiap kali wat magic tuh, aku akan tengok muka setiap orang especially him. semua jadi bersemangat dan happy tetiba. pengalaman jatuh longkang waktu first night pun takkan aku lupa. dah la jatuh depan budak hensem. malu gilaaa. banyak benda best yg jadi kat sana. yg aku tak pernah sangka. dari tak pernah bercakap, kitorang jadi rapat macam adik-bradik. siap boleh main baling2 batu, bergurau senda sesama ahli gayung, berkenalan dengan budak mrsm lain. aku sempat minat sorang budak SO nih, tapi tak taw mrsm mana. orangnya tinggi lampai, kurus, berkulit coklat biasa, dan yang paling penting, mata dia tajam. mata yg wat aku tertarik nak tengok dia. semua ni memang takkan pernah aku lupa.

Alhamdulillah, MRSM Taiping menang johan keseluruhan dengan mata berapa pn aku tak taw. plus dengan piala johan bagi kategori seni. 2 medal emas dari aziz ( solo putera ) dan fatin aka samseng ( solo puteri ). 2 medal perak dari twins, adik kakak, Natrah dan Naqiah ( silat olahraga ) dan 2 medal gangsa dari kemey n saffuan aka yuda n johny ( tempur putera ).

Aku, Sarah, Jannah and Fadhlin masuk dalam kategori Massal Puteri. Malangnya, kitorang tak sempat masuk final pun. kata orang, kitorang sepatutnya dapat masuk final tapi ada ketidakadilan yg berlaku. takkisahla suma tu dah lepas. lagipun, aku yg rosakkan semuanya.

Yang penting lepas habis je semua ni, semua orang menangis. dapat jugak aku saksikan tough guys menangis. hehe. aku perasan, dalam banyak2 orang, mata dia yg paling merah. dia menangis paling teruk weh. gelihati aku bila ingat balik. pengalaman ni berharga gilaa bagi aku. bukan senang nak tengok boys nangis. even coach kitorang pun nangis. terlalu banyak dugaan yg kitorang hadapi sebelum pergi game tuh. tak pernah sangka nak menang. bila  balik mrsm, masing2 jadi rapat. org yg tak pegi rasa cam pelik je kat kitorang tapi takkisah semua tu sebab hanya kitorang yg tahu apa yg jadi.



note : seriously, aku jadi sayang gila kat silat and ahli2nya :)