Thursday, December 31

kisah 2009

sedar tak sedar, tahun 2009 dah nak berakhir. banyak  benda dah jadi and banyak juga yg aku belajar tahun ni. mungkin tahun ni tahun pemberontakan aku kot. almaklumlah umur dah 16. waktu2 macam ni la nak mengganas pn kan? well actually, tak puas lagi jadi budak 16 tahun. banyak lagi benda nak buat tapi tak kesampaian. but its okay, 17 pon okay what?! haha. mulalah nak merancang benda2 pelik nih. azam untuk 2010 ada banyaakkkkk sangattttt smpai tak tertaip. nanti la tulis lain. nak kena wat list dulu. hmm, tahun ni aku jadi jahattt sangat. korang takkan dapat bayang apa yg aku dah buat. macam-macam.

-i want to change myself - i need to - i have to- 

~love story~
kalau sblm 2009 aku tak-penah-ada-bf , tapi tahun ni berbeza. 2009 berakhir dengan 3 ex-boyfies . starting bulan july. terukkan aku? boyfies aku lagi teruk kott??haha. well, at least aku ada experience. tak kesah la korang nak cakap apa pn. aku mmg cepat bosan. usually, i get bored after one or two weeks couple. depends on how they treat me. first boyfie, nazreen shah - he's now (boleh dikatakan) my best friend. selalu chat. and if i had probs pn, i can tell him. and yang paling best, i dont have to act like a gadis ayu lagi depan dia. i can show my true colour. no offence. 2nd boyfie, ahmad syahmi. actually i fall for him when he called and sang a song for me -while playing his guitar- do you know how much i lovee guitar? i thought he's the perfect guy for me. but after a few months, i started to think how much longer we both can survive ? he is soo sweet - no doubt- i dont know why i asked for break up. at 1st, dia pujuk but then keesokan harinya he's the one yg nak clash pulak. huh. i felt like i was used. whatever. then camna tah bleh couple balik and clash after two days. bila dah single, start la nak flirt dgn org lain kan? i've met macam2 jenis boy.skandal? tak terkira kot. penah skali tuh, sampai 5 org skaligus. lantak lah. crita lama. and the lastttt one, my new boyfie aka the third one -ahmad nabil- he is the perfect guy yg aku nak kn sblm nih.our relationship currently not really good. having some probs. seriously, aku tak tawu apa status kitorang. tadi dia send msg but aku xda krdit nk rply. nnti la after reload bru aku rply. and hell yess, i do love him damn much. just wait and see, am i gonna celebrate new year as single or taken.

~familia~
nothing much i wanna tell you guys about my family. but drastically, my brother, najmi has proven to my dad that he can do works and sooner or later, going to take over my dad's company that is MNG Electrical. mommy is doing okay but she kept sakit2 badan, lenguh2, maybe sebab byk buat kerja. anak2nya kan malas especially me. huhu. my dad pulak okay je dengan his new garden. wahh, garden dkt rumah ni dah byk brubah oke. hasil kerja my dad and his brilliant idea. he loves gardening. my sister ? asyik dgn aliff mikael diaa jaa. p mana2 pn dgn aliff. oopss, aliff bukan bf dia ok. i mean, her new dslr camera. sony alpha 300 kot. and her friends pangil dia alpharian. my little brother-nabil- is getting naughtier day by day. susah betul nak advice dia. hishh budak nihh. that's all about my family for this year.

~study~
awal2 tahun, i was an asmarian - a proudly one -  i hate the school, at first je. but after kluar, i miss it damn muchh! especially me besties, liyana-farah-bahiyah-wani-ida and semua lahh. currently studying at mjsc taiping aka maresmart. i hatteee it. normal la kan. sapa yg suka sekolah? if anyone does, i shall say he is a geek. jeez. pointer awal tahun, 3.21 sama dgn abdul wafiy. 2nd sem, dpt 3.40 sma dgn nabil fikri @ sexy beast. hmm.. malas la nak study. homework tak siap tapi dok update blog. apa nak jadi. next year, spm. pray for me k? i'll try my best utk dapatkn result cmrlang.

last but not least,
dah taktaw nak tulis apa actually. haha.
maybe lepas nih dah tak slalu update blog kot. yala,dah nama pn bdk mrsm. stay hostel laah, apa lagi.

let's start a new year as a new life. past is past.
mcm org kata : yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why it is called present.
apa kena mengena?haha

Live with no excuses and love with no regrets


Tuesday, December 29

bestfriends

my besties is my priority. be one, and i'll make sure that you'll never regret



as usual, bila ada free time, asyik nak hang out ngn besties je kan? pic sebelah ni diambil masa tgh main bowling kat kedah bowl. wahh, suka sangattt maen bowling ngn diorang. seriously, everytime main ngn diorang, my score akan increase. tak taw la dari mana dtgnya spirit tuh. selalunya kalau main, setakat dapat 50+ 60+ or 70+ but bila main dengan diorang, mesti dapat around 100+ . yes i admit, i bukan pemain bowling yang bagus. maybe sebab diorang bagi semangat kot and especially amer, boyfie liyana terror gila main. rasa tercabar pun ada. haha. btw, masa tgh main tadi sempat juga berkenalan dengan seorang buaya. buaya2 memang comel kan? tergugat iman. sempat juga dating dgn si dia. its weird bila terima pelawaan dia untuk jalan berdua. apa dah jadi ni? dgn boyfie sblm ni pun malu nak jalan, dgn sang buaya comel ni pulak senang jaa. dia ajak pegi kedai perfume mak dia but i refuse. gilalahh, tak berani aku. haha. lepak kat food court, dia nak ambik gambar. snap-delete-snap-delete . last2 ada jugak satu pic okay. janggal gila rasa. bila nak bluetooth, dia send pic dia sorang. bongekbetullah. nak pic yang berdua tuhh. haihh. send message tapi tak reply. masa nak balik, amer bilang : jaga-jaga sikit, aku penah bertumbuk dgn dia. thankyou amer. dah taw dah dia bukan orang baekk. dia sendiri cerita. don't worry lah. tak jatuh hati pun even when he winkling his eyes masa mintak couple. dasar betul. tapi boleh tahan comel.rasa bersalahh sangat kat bahiyah n farah sebab waktu tu jugak lah diorang balik. tak sempat nak jumpa. hishh. buaya punya pasal la nih. syed pulak asyik gelak bila taw aku jalan ngn cousin dia. kak long menunjukkan riak tak puas hati semacam risaukan aku. ida happy memanjannggg. helmi dan azim entah ke mana. kawan syed dan fikah diam membisu. hari ni best sangat. main bowling dua games,teman kawan2 karaoke and sempat juga dating dgn buaya. thankyou friends, and to you too pak din. lainkali dating lagi ya?haha.

Monday, December 28

alone

I'm sitting here at this computer but I don't know what to do. Not because of lack of creativity. No, I have a great imagination. It's just because I have so many different emotions running through me, I don't know where to start. I'm surrounded by people but I feel as if I'm standing alone in the pouring rain. I don't want to get wet, but it kinda feels good. I'm lonely because I push people away before they get too close to me, though I still have many friends. But no one's texting me right now. So what do I write when all I feel like doing is smashing the keyboard into the moniter? I'm drowning in the rain.